Monday, October 4, 2010

Nagu tegelikult ka, Jumala savi.

Terve!

On olemas igasuguseid ägedaid väljendeid, mis peaksid iseloomustama "Mul on ükskõik" fraasi. Näiteks "Mul on pohlad" või siis "Mul on jummalast paepenn (eriti geniaalne)" või "Mul on suva" jnejne. Üks neist on ka "Mul on jumala savi".

Niisiis, kui inimene ütleb, et tal on "Jumala savi", siis ta absoluutselt ei mõtle sõnadele, vaid lihtsalt selline on väljend. Ja nii ongi tegelikult.

Aga mõelge. Kui inimesel ikkagi oleks Jumala Savi, siis ta ehitaks sellest savist igasugu vigureid. Eriti vinged oleksid õhulossid pilvede peale. Sest nii on arvamus, et sinna minnakse ja sealt antakse, pilve pealt. Metsik. Kahju, et me lihtsalt ei tea, mida teeks reaalne käes olev Jumala Savi, põhiline ehitusmaterjal, ja sellepärast me siis lihtsalt kasutame seda fraasi väljendamaks ükskõiksust.

Aga noh, "mul on suva" paneb mõtlema, kas inimesel on need Etno-Suvad või siis mingid Sport-Suvad all. Ei tea, ei lähe uurima ka.

3 comments:

  1. kui mul oleks Jumala Savi, siis ma paneks selle ebaysse üles ja ootaks, et mõni usuhull suure raha eest ära ostaks. :)

    ReplyDelete