Monday, January 31, 2011

Loodus Almighty.

Hei!

Ma usun, et Te olete tähele pannud, et päike paistab alati sama koha peal, kärbsed on alati sama tüütud, kahvatukollane kuu valgustab taevast, kui just neid karusmarjapõõsatihkeidpilvi pole, mis segaksid kõrvaharkide lendamise nägemist. Olete kindlasti tähele pannud, et puud on kõik äratuntavalt puud, eeslid otsavaadates 100% eeslid ja isegi kivi tunnete ära, teate, et see on kivi ja sobib ideaalselt lutsu viskamiseks. Või siis prussakate või mõne muu limuse lömastamiseks. Kõik on...täiuslik, kui kõrvale jätta pilliroos räuskava valge luige.

Ehk mõni Teist on kunagi läinud jalutama ja siis kogemata sattunud jälgima kõike end ümbritsevat. Linnalapsed võib-olla nii hästi seda ei jaga ega korruta, kuid loodetavasti saame otsad klapitatud ja kui mõnigi aru saab, on juba maitsev. Aga kui olete sattunud jälgima, on EHK pähe tulnud mõtted, et kuidas need kajakad nii täpselt lasta oskavad või kuidas puud alati lakke kasvavad, mitte külgedele. Muidugi leidub ka igasugu "erilisi", aga üldpilt on ikkagi...täiuslik.

Loodan, et vahel olete ka kirunud mõnd tehnilist vidinat, mis just parimal ajal otsustab katki minna ja no nii ei saagi ju rallit sõita, sõbrad edasi olla ka ei saa. Oletame, et pesete kodus pesu ning siis äkki jääb masin seisma. Vesi hakkab alt välja voolama, telefon on kuskil sodi all peidus, ruttad kiiresti diivani poole, viskad kassi eest, telekapult lendab kus see ja teine, vesi jõuab juba elutuppa...lõpuks kirud, et miks telefoninumbri valimine nii keeruline on. Ja odav made-in-China pesumasin on köögis tükkideks võetud, torumees parandab seda. Kõlab nagu Calgoniti reklaam. Ja üldpilt on...kaos.

Mesilased teevad kuusnurkseid kärgi põhjusega, sinna kulub nii kõige vähem materjali. Kajakad on nagunii juba elukutselised pommitajad, kel amet juba munas selge. Kaladel on peal tumedam ja all heledam nahk, sest siis on ta märkamatum. Lehed irduvad puudelt meelega, mitte et nad enam sõbrad poleks. Kõik klaasid ja vaasid on emased, kõik pliiatsid isased. Põhjusega. Vesi voolab meelega, et kuhugi jõuda.

Loodus on lihtsalt absoluutselt täielikult kõigutamatult konkurentsitult ilmselgelt perfektne. Täiuslik. Ja inimene on tema parim looming.

Kuid kes on selle kõik valmis teinud?

No comments:

Post a Comment