Monday, January 3, 2011

Rahakott on nüüdsest külmrelv.

Ommik!

Ilmselgelt oli detsember puhkuseks mõeldud ning siia midagi ei ilmunud. Kiire oli ka. Kuid nüüd on uus, 2011, euro aasta.

30. detsembril oli võimalus näha automaatidega politseinikke linna peal ümber rahaauto. See oli vägev. Kuid ülimalt kahju on sellest, et nende siniste meestega läheb ka suur, VÄGA suur osa meie kultuurist just nende valgete autodega minema - meie oma raha. Maailma ilusaim valuuta läheb hävitamisele. Kurb. Nüüd käid linna peal ringi, rahakott müntidest nii raske, et enam ei peagi öösel tellist kandma, kui varas kimbutama tuleb, äsad sellega ja pätt sööb järgmised nädal aega haiglas läbi voolikute.

MINA isiklikult arvan, et see Brüsseli koerte ees hüppamine ei ole üldse tore, sest selleks, et euro tuleks, ohverdasime me ikka päris palju. Hoidsime kuidagi vaevaliselt inflatsioonitaset ja tegime muid trallegi. Kas sellest kõigest ka pikemas perspektiivis kasu on, ei tea. Minule millegipärast tundub, et varsti peab riik jälle raha kulutama hakkama JÄLLE krooni trükkimisele, sest on tunda, kuidas olukord ei ole enam stabiilne. Saksamaa juba ju vihjab, et ta ei ole enam üldse kindel, kas ta on veel edasi eurotsoonis ning mingis osas kaalub lahkumist. KUI töesti nii peaks juhtuma, siis koos Baieriga läheb ka euro, läheb põhimõtteliselt ka Euroopa Liit...

...ning Eesti lakub jälle oma haavu ning kirub ümbritsevat maailma.

Õnneks on meie iseloom päästjaks. Kui isegi juhtub midagi sellist, siis korra eestlane kirub kõike ning siis läheb eluga edasi, trükib jälle, vöib-olla veel ilusama rahatähe ning on jälle oma boss. Ei tea küll, mis hinna eest see toimub. Üldiselt nõuab uus süsteem harjumist ning varsti ei pane tähelegi, mis hind mingisugusel kaubal kroonides oli.

3 comments:

  1. kell neli on tore kirjutada ;D

    ReplyDelete
  2. Tõsiselt keeruline on midagi aru saada.. käisin ka eile esimest korda see aasta poes, kuid olin euro ära unustanud.. kui müüja hinnad sisse oli löönud ja kõlisevat tagasi sain, jäin vahtima, nagu poleks kuulnudki euro tulekust :D:D Nii fail.. igatahes mulle ei meeldi see värk.. Kui eessti raha otsa saab, siis ma elan küll vist mõnda aega nagu välismaal ;)

    ReplyDelete
  3. Hee, eks ta uudne kogemus ole, minulgi tekkis pisike segadus kassas olles. ;D

    ReplyDelete